Evenwichtsproblemen

Ons evenwicht wordt geregeld door interactie van drie belangrijke systemen.

De ogen, het evenwichtsorgaan in de oren en speciale sensoren in gewricht kapsels en spieren. De informatie van deze drie systemen wordt samengebracht in de hersenen en zo komen we tot een goed evenwicht.

De sensoren in kapsels en spieren bevinden zich voornamelijk in de hoge nek. Bij een blokkade in de hoge nek wordt de informatie naar de hersenen verstoord waardoor er evenwichtsproblemen kunnen ontstaan. De osteopaat zal hier doelgericht kunnen behandelen.

Ook naar de besturing van het oog zal de osteopaat kijken. Deze kan goed behandeld worden door op de mobiliteit van de schedel te werken.

Evenwichtsproblemen zullen er toe leiden dat het kind laat begint te stappen, vaak schrik heeft in de speeltuin, moeilijk kan leren fietsen. Alle motorische vaardigheden worden hierdoor bemoeilijkt.

Na verloop van tijd kunnen er ook stand afwijkingen van de wervelkolom ontwikkelen zoals scoliose, verhoogd hol en bol zijn van de rug. Doordat de rug voortdurend moet compenseren op het evenwichtsprobleem.

Behandeling van de osteopaat is geen overbodige luxe!