Yens Schelfhout

Uit grote interesse in het menselijk lichaam, ben ik in 2012 kinesitherapie gaan studeren aan de Vrije Universiteit Brussel. Na een bijkomstige MaNaMa opleiding te volgen in manuele therapie, kon ik meer doelgericht problemen oplossen aan de wervelkolom in zijn geheel. Toch miste ik iets in mijn behandeling om de resultaten nog efficiënter te maken, wat mij bracht tot de opleiding osteopathie aan het IAO in Antwerpen!

Momenteel zit ik in mijn laatste jaar aan de opleiding van het IAO, waar de laatste fundamenten worden gelegd om tot een volledige integratieve aanpak te komen voor de patiënt. In mijn behandeling hecht ik veel belang aan een duidelijke en heldere communicatie over de oorzaak van je klachten en de preventie ervan. Hoe meer je zelf weet, hoe meer je er namelijk aan kan doen om je klachten efficiënter aan te pakken!

<<“Behandelen is een begin, voorkomen en gezond blijven is nog beter!”>>

Net zoals een complex gezondheidsprobleem, ga ik sportieve uitdagingen niet uit de weg en ben ik te vinden in de klimzaal, op mijn fiets of aan het lopen.

Naast de Urban Clinic ben ik nog werkzaam in de groepspraktijk ‘Kinesitherapie Nauwelaers’ te Wintam (regio Klein-Brabant), waarbij een persoonlijke aanpak tussen kinesitherapie en osteopathie wordt gebruikt voor de beste resultaten.

Tot binnenkort!

Dinsdag

Wintam – 8.15u tot 18.45u

Woensdag

Wintam – 8.15u tot 18.15u

Donderdag:

Antwerpen – 8u tot 18u

Vrijdag

Wintam – 8.15u tot 18.45u