Buikpijn, stoelgang, koliek, constipatie en winderigheid

Buikpijn is een symptoom dat door een trage stoelgang, diarree, kolieken( krampen), constipatie en winderigheid veroorzaakt kan worden. Trage stoelgang/ constipatie wordt veroorzaakt door verzwakte contracties van de darmwand en een verhoogde spanning van de afsluitspiertjes in het maag-darmkanaal. Ook verkramping van het uiteinde van de dikke darm geeft constipatie.

De osteopaat zal kijken naar de aansturing van de darmen gelegen in de wervelkolom. Bij een blokkade zal deze verstoord zijn. Ook het bekken wordt nagekeken. Een blokkade hier kan het uiteinde van de dikke darm onder druk zetten.

De verkrampingen in de buik zullen met manuele technieken behandeld worden. Zo kunnen we de darmen stimuleren en een normale frequentie bevorderen.Diarree is een manier waarop ons lichaam iets snel uit het lichaam wil verwijderen. Dat kan een bacterie of virus zijn, maar ook een voedingstof waarop de darmen  overgevoelig of allergisch op reageren. Een goed vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende testen zijn van bellang!

De osteopaat zal de bloedcirculatie naar de darmen via verschillende manieren trachten te verbeteren om het zelf genezend vermogen van het lichaam te bevorderen

Diarree kan ook volgen op constipatie. Doordat de stoelgang een tijd geblokkeerd zit ontstaat er rotting waardoor er veel slechte bacteriën ontstaan in de darmen, dit geeft dan weer aanleiding tot diarree.

Buikpijn en maag-darmklachten hebben veel uiteenlopende oorzaken. Het is de derde grootste groep van patiënten die wordt gezien in de osteopathiepraktijk, en dat is niet voor niets! Met osteopathie kunnen we de maag – darmfunctie goed verbeteren.