Pijn in nek en schouders met uitstraling naar arm en tintelingen

Lang achter de computer of tablet zitten, veel in de verkeerde houding staan, zwaar tillen, stress: het kan er allemaal toe leiden dat er pijnklachten in de nek, schouders en arm ontstaan, of pijn in de nek met uitstraling naar de arm. Soms wordt de diagnose “RSI” gegeven. Wanneer bij onderzoek geen duidelijke oorzaak te vinden is en medicatie onvoldoende helpt, dan zou de osteopathie hier uitkomst kunnen bieden.

De oorzaak van deze klachten heeft vaak te maken met een bewegingsverlies in pols, elleboog, schouder of wervelkolom of een combinatie hiervan. Een verminderde beweeglijkheid van een gewricht kan ertoe leiden dat spieren rondom een gewricht gespannen geraken wat dan pijnklachten geeft. Zeker wanneer de spieren langdurig gebruikt worden

Tintelingen in de arm of hand kunnen zeer goed te maken hebben met kleine verstoring van de doorbloeding van hand of arm. De bloedvaten lopen langs de gewrichten en door de spieren. Wanneer een spier langdurig licht gespannen is, dan heeft dat een negatieve invloed op het bloedvat dat erdoorheen loopt. Hierdoor krijg je een “tintelend” gevoel in het verloop van het bloedvat.

De osteopaat gaat op zoek naar de bewegingsverliezen in de gewrichten, maar vergeet niet dat het lichaam 1 geheel is. Zo kunnen buikklachten een spanning veroorzaken in de nekspieren of kan lage rugpijn ervoor zorgen dat de gehele wervelkolom verkeerd gaat bewegen, waardoor de nekwervels in de problemen komen.